Samefolkets dag

Forrige lørdag, 6. februar var det samefolkets dag. Derfor har vi lagt bak oss to kjempe spennende uker hvor vi har blitt bedre kjent med den samiske kulturen.

Det har vært en spennende, morsom og lærerik periode. Barna har fått blitt mer kjent med noe av hva den samiske kulturen har å by på. De har fått være med på å laget en samisk gryte som heter Bidos og laget Gahkko som er et samisk brød. Morsomt å få være med på å kutte grønnsaker og få se hvordan man behandler reinstyrkjøtt før alt sammen skal opp i gryta :) 

Det har vært mye samlinger på huset i de forskjellige gruppene, hvor vi har fått høre og sett hva den samiske kulturen har å by på. Alt fra å lære hva de forskjellige fargene i det samiske flagget betyr, og samtidig forske på hva de ulike symbolene på trommene som samene bruker betyr. Vi har også lyttet til musikk på samisk og fått oppleve rytmene fra en samisk tromme. 

Det har også vært mye formingsverksteder tilpasset de ulike aldersgruppene. Noen har tegnet det samiske flagget, andre grupper har tovet og blitt kjent med ulla. Det har også blitt brukt flere materialer, men vi har brukt de ulike fargene som finnes i det samiske flagget :)