TEMA FOR BARNEHAGEÅRET 2019/20.

I år har vi Thorbjørn Egner sin verden som tema i Borgen barnehage.

Da vi skulle planlegge året, og om vi skulle ha et felles tema for huset falt det på Egner. Det kom som et innspill på grunn av stor interesse for Hakkebakkeskogen, og mye snakk om den historien i barnegruppa. Vi valgte å se på hele Egner sitt univers fordi det åpner opp for mange muligheter til formidlinger i musikk og drama sammenheng. I tillegg er Egner sin verden noe som Borgen barnehage har benyttet seg mye av gjennom de 40 årene barnehagen har eksistert. 

Vi har startet opp med ulike sanger av Egner, og rundt på de forksjellige rommene henger sangene på veggene med illustrasjoner. Dette har vært en stor suksess. Barna går bort og peker og ytrer at de vil synge. Barna er engasjerte med på sangene, og refrengene er svært så populære. Egner sine illustrasjoner er fargerike og det åpner opp for mye samtale og kommunikasjon om hvem som er tegnet og hva som skjer på bildene. Det henger også bilde av Thorbjørn Egner over hele huset. 

 

Sangene vi har startet opp med er: 

Hakkebakkeskogen: "Når en liten mus skal ut å gå", "Grønnsakspisesangen", "Mikkel Rev", "Det var en gang en mus", "Klatremus vise".

Kardemommeby: "Røvervise", "Politimester Bastian", "Papegøye fra Amerika".

Egner klassikere: "Løven", "Kaptein Sorte Bill", "Dyrene i Afrika".